Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Ελκύουμε καταστάσεις, εμπειρίες, ανθρώπους, φίλους σύμφωνα με αυτά που έχουμε μέσα μας



Γράφει η Εμμανουέλα Ζώη

Ελκύουμε καταστάσεις, εμπειρίες, ανθρώπους, φίλους σύμφωνα με αυτά που έχουμε μέσα μας. Σύμφωνα με την κοσμοθεωρία μας, σύμφωνα με τις αρχές και το αξιακό μας σύστημα, σύμφωνα με το πόση αγάπη βάζουμε στα πράγματα.

Συχνά ακούμε να λένε ότι φταίνε οι άλλοι, ότι υπάρχει μίσος, κακία, ανταγωνισμός. Και ίσως όχι άδικα. Αλλά σίγουρα υπάρχει γύρω μας, και αγάπη, και φιλία, και άνθρωποι έτοιμοι να ακούσουν μια καλή κουβέντα και να ανοίξουν την καρδιά τους.

Ένας άνθρωπος γεμάτος θετική ενέργεια, γεμάτος καλοσύνη, ευγνωμοσύνη και αγάπη δεν μπορεί παρά να έλξει το καλό γύρω του.

Και ακόμα να βγάλει και από τον απέναντι του τον καλύτερό του εαυτό. Διότι όλοι είμαστε κατά βάθος καλοί, άσχετα εάν οι φόβοι μας, οι ανασφάλειες μας, τα πάθη μας ακόμα, μας κάνουν να μπερδευόμαστε, να χανόμαστε και πολλές φορές να δείχνουμε αχάριστοι ή όχι καλοί.

Αλλά δεν μπορώ να πάψω να πιστεύω στο καλό που έχει μέσα του ο κάθε άνθρωπος. Και στις ευκαιρίες που αξίζει για να συνδεθεί μαζί του.

Η καλοσύνη, η αγάπη, η ευκαιρία και η συγχώρεση δεν μπορεί παρά να φέρουν θετικά αποτελέσματα. Και αυτά δεν είναι άλλα από το να έχουμε αγάπη και ευτυχία στη ζωή μας.

Όταν ξέρουμε να αγαπάμε, δεν μπορεί παρά να έχουμε αγάπη στη ζωή μας και όταν ξέρουμε να σεβόμαστε, δεν μπορεί παρά να έχουμε τον σεβασμό και την εκτίμηση των άλλων.


Έτσι και η ζωή γίνεται όμορφη, όταν έχουμε φίλους καλούς και συμπονετικούς, όταν έχουμε μια δεμένη οικογένεια, όταν ξέρουμε να ζούμε όμορφα την κάθε μας στιγμή.

Ας μην περιμένουμε τα πάντα από τους άλλους χωρίς εμείς να δίνουμε αυτά που πρέπει. Ας μην θεωρούμε ότι όλα μας πάνε στραβά και εμείς δεν έχουμε κανένα μερίδιο ευθύνης.

Πολλές φορές βέβαια η ίδια η ζωή μπορεί να γίνει δύσκολη, ίσως και άδικη και να χάσουμε και ανθρώπους που άλλοτε μας έδιναν ευτυχία και χαρά ή ίσως και να πληγωθούμε ή να χάσουμε την υγεία μας. Αλλά ακόμα και τότε δεν πρέπει να λιποψυχήσουμε. Ούτε και υπάρχει άλλος δρόμος από το να βρούμε και να ξεδιπλώσουμε όλη την κρυμμένη μας δύναμη.

Και ας μην ξεχνάμε την πίστη. Αυτή που σε κάθε δύσκολη στιγμή είναι εκεί για να μας παρηγορήσει, να μας δώσει δύναμη και κουράγιο. Χωρίς πίστη, δεν υπάρχει ελπίδα και χωρίς ελπίδα, δεν υπάρχει ζωή.

Και είναι όμορφος ο κόσμος, είναι όμορφη η ζωή. Και γίνεται ομορφότερη όταν μέσα από δάκρυα και μέσα από πόνο μαθαίνουμε να αγαπάμε και να ελκύουμε την αγάπη και την ευτυχία.


awakengr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογείστε το σχόλιό σας...

Βιβλιοθεραπεία: Πώς οι ιστορίες μας στηρίζουν στη διαδρομή προς την επούλωση

Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ψυχολογικά και συναισθηματικά προβλήματα, όπως άγχος και κατάθλιψη ή πένθος, ορισμένες φορές είναι δύσκολο να ...