Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Το καλοκαίρι έφτασε! Καλοκαιρινές κατασκευές και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους!


Ζωγραφίζοντας σε βότσαλα – Ένας ατελείωτος καμβάς στην παραλία

Ένας καμβάς που … προσφέρεται απολύτως δωρεάν στις παραλίες, περιμένει τα παιδιά για να δημιουργήσουν και τους γονείς να θυμηθούν την ξεγνοιασιά των δικών τους παιδικών καλοκαιριών. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πειραματιστεί, κατά τα παιδικά μας χρόνια με δημιουργίες πάνω σε βότσαλα. Ψάχναμε ώρες στην παραλία την καλύτερη, την πιο λευκή και λεία πέτρα για να ζωγραφίσουμε. Ήρθε η ώρα για τα παιδιά μας. Δείτε όμως, μερικές ιδέες που μπορεί να μην είχατε σκεφτεί για πραγματικά αριστουργήματα!


Μαγνητάκια για το ψυγείο

Επιλέξτε τις μικρότερες και πιο ελαφριές πέτρες. Ζωγραφίστε τις ή σχεδιάστε πάνω τους γράμματα. Κολλήστε στη μία πλευρά ένα μαγνήτη και στολίστε το ψυγείο σας. Το μυστικό είναι στο μέγεθος της πέτρα.

Χρήσιμα αντικείμενα για το σπίτι

Η ιδέα είναι από την ιστοσελίδα της Martha Stewart. Ζωγραφίστε πέτρες και κολλήστε τις ώστε να δημιουργήσετε χρήσιμα αντικείμενα για το σπίτι όπως ένα βιβλιοστάτη ή ένα stop για την πόρτα ή, ακόμη απλούστερα, ένα presse papier.

Μάθε παιδί μου γράμματα

       

Ακόμη και η ζωγραφική στις πέτρες μπορεί να αποτελέσει αφορμή για μάθηση μέσα από το παιχνίδι. Ζωγραφίστε στις πέτρες τους αριθμούς και τα γράμματα και μετά επιδοθείτε σε ένα αυτοσχέδιο scrabble ή σε παιχνίδια προμαθηματικών.

Όλα τα ζώα του δάσους

       

Δεν υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό για τα παιδιά από το να ζωγραφίζουν ζώα. Το μυστικό εδώ είναι να βρείτε πέτρες στο κατάλληλο σχήμα. Η μακρόστενη πέτρα, για παράδειγμα, μπορεί να γίνει ψαράκι και η πιο στρογγυλή χελώνα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και εργαλεία χειροτεχνίας, όπως ματάκια, φτερά και καθαριστικό πίπας για ουρά.

Για μικρότερα παιδιά

Για τα παιδιά μικρότερης ηλικίας που πειραματίζονται ακόμη με τη ζωγραφική, καλό είναι να βρείτε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες πέτρες. Για καλύτερο αποτέλεσμα, τα μικρά παιδιά ίσως είναι προτιμότερο να ζωγραφίσουν με μαρκαδόρο και όχι με πινέλο, που δεν ελέγχεται τόσο εύκολα. Μπορείτε, επίσης, να σχεδιάσετε πρώτα το περίγραμμα της εικόνας που θέλετε να φτιάξετε και μετά να ζητήσετε στο παιδί να το χρωματίσει.

Χειροτεχνίες
    

Τερατάκια, ποντικάκια, ανθρωπάκια… τα πάντα μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους χεράκια, με λίγα υλικά χειροτεχνίας και τη δική σας καθοδήγηση. Προμηθευτείτε τα απαραίτητα, κόλλα, κουμπιά, πούλιες, κουτιά, συρμάτινο καθαριστικό πίπας και … αφήστε τα να μεγαλουργήσουν!

Μηνύματα αγάπης

 

Φανταστείτε τη στιγμή που θα ξαπλώσετε στο κρεβάτι σας και θα βρείτε κάτω από το μαξιλάρι μία πέτρα ζωγραφισμένη με μία τεράστια καρδιά. Στιγμή ανεκτίμητη. Δώστε στα παιδιά λείες και λευκές πέτρες και πείτε τους να γράψουν (εάν μπορούν) ή να ζωγραφίσουν τα δικά τους μηνύματα.

Μερικές συμβουλές

Ξεκινάμε βρίσκοντας τις πιο λείες και λευκές πέτρες. Κι αν κάνουμε κάποιο λάθος, δεν πειράζει. Παίρνουμε μια άλλη πέτρα. Εάν επιλέξετε το πινέλο, έχετε υπόψη ότι θα έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα με ακρυλικές μπογιές. Για τις μικρότερες πέτρες, καλύτερα είναι να χρησιμοποιήσετε μαρκαδόρους που ελέγχονται καλύτερα. Όσο πιο σκουρόχρωμη η πέτρα, τόσο πιο ανοιχτά χρώματα πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Εάν θέλετε να κάνετε χρωματιστό φόντο, καλύτερα να το περάσετε δύο χέρια.


Διακόσμηση ποτηριών χυμού με λουλούδια

Απίθανη διακόσμηση ποτηριών με λουλούδια για τα ποτήρια του χυμού σας, για οικοδεσπότες που θέλουν το τραπέζι τους να είναι ξεχωριστό!

Υλικά κατασκευής:

Γλωσσοπιεσόμετρα
Χαρτί γλασέ
Ψαλίδι
Λαστιχάκια
Κόλλα

Στάδια κατασκευής:

Κόβεις ένα χαρτί ορθογώνιο και το διπλώνεις από τη στενή του πλευρά, σαν να φτιάχνεις μια βεντάλια. Περνάς ένα λαστιχάκι στο κέντρο του διπλωμένου χαρτιού. Κολλάς τις δύο άκρες του σε 2 γλωσσοπιεσόμετρα, διπλώνεις ώστε να γίνει ένα σάντουιτς με το χαρτί ανάμεσα στα γλωσσοπιεσόμετρα και εκεί τα αφήνεις να κολλήσει.

Ανοίγεις και κολλάς τις επόμενες δύο άκρες του χαρτιού. Περνάς ένα λαστιχάκι στα δύο γλωσσοπιεσόμετρα για να παραμείνουν ενωμένα και είναι έτοιμη η διακόσμηση ποτηριών χυμού με λουλούδια.


Καλοκαιρινό παιχνίδι για την παραλία

Υλικά για την κατασκευή:

Κουτί μεταλλικό ορθογώνιο με καπάκι
Χρώματα
Πινέλο 
Μαγνητάκια

Στάδια:

Στο εσωτερικό του καπακιού του κουτιού σχεδίασε δύο κάθετες και τρεις οριζόντιες γραμμές. Ζωγράφισε στα κουτάκια που σχηματίζονται θαλασσινά. Εντός του κουτιού φύλαξε 6 μαγνητάκια με ζεύγη ίδιου χρώματος. Μπορείς να παίξεις ένα παιχνίδι με 2 παίκτες. Χώρισε στη μέση τα μαγνητάκια και εναλλάξ τοποθέτησέ τα επάνω στο κουτί. Όποιος καταφέρει να σχηματίσει δυάδες ίδιου χρώματος είναι ο νικητής. Καλή διασκέδαση!


Πασχαλίτσες από βότσαλα για τον κήπο

Το παιχνίδι έξω από το σπίτι γίνεται όλο και συχνότερο τώρα που ο καιρός είναι ευχάριστος.

Υλικά κατασκευής:

Στρόγγυλα βότσαλα
Χρώματα 
Πλαστικά ματάκια
Μαύρο μαρκαδοράκι

Εκτέλεση κατασκευής

Βάψε τη ράχη της πασχαλίτσας κόκκινη, κίτρινη ή ό,τι άλλο χρώμα θες και το κεφάλι της μαύρο. Αφού στεγνώσει χώρισε το σώμα στη μέση φτιάχνοντας μια γραμμή με το μαρκαδοράκι και φτιάξε και στα δύο μέρη βούλες. Κόλλησε στο κεφάλι τα πλαστικά ματάκια. Βάλε την πασχαλίτσα στον κήπο σου δίπλα σε κάποιο φυτό.


Κατασκευή μινιατούρας από ξυλάκια

Τώρα που είσαι στις διακοπές και οι βόλτες διαδέχονται η μία την άλλη, κάνε το εξής παιχνίδι. Προσπάθησε κάθε τι που βλέπεις (ξυλάκια, πέτρες, βότσαλα, κοχύλια) να το φανταστείς μεταμορφωμένο σαν υλικό σε μια κατασκευή. Η μινιατούρα από ξυλάκια είναι μία ωραία καλοκαιρινή κατασκευή που θα σας διασκεδάσει!

Υλικά κατασκευής:

Ξυλάκια
Κόλλα
Ψαλίδι 
Κοχύλια 
Χαρτί

Στάδια κατασκευής:

Για την καρέκλα βρες ξυλάκια ίσου περίπου πάχους και βάλε τα το ένα δίπλα στο άλλο. Ένωσέ τα με την κόλλα και ψαλίδισε τις άκρες τους. κόλλησε για πόδια και για πλάτη ξυλάκια λίγο μεγαλύτερου πάχους.

Για το τραπέζι ακολούθησε τα ίδια βήματα με ξυλάκια μεγαλύτερου μεγέθους. Στο τέλος αν θέλεις κόλλησε κοχύλια ανάποδα για πιατάκια και ό,τι άλλο φανταστείς.

Για την ξαπλώστρα κόλλησε στην αρχή 4 ξυλάκια χιαστή και μετά ένωσέ τα μεταξύ τους με μικρότερα ξυλάκια. Κόψε ένα κομμάτι χαρτί και βάλε το για το ύφασμα τυλίγοντάς το στα ξυλάκια.


Παιδική κατασκευή νεροπίστολο από μπουκάλι

Ένα από τα ωραιότερα και διασκεδαστικότερα παιχνίδια για τις καλοκαιρινές διακοπές είναι το νεροπίστολο. Φτιάξτε το μόνοι σας χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό μπουκάλι, μια πολύ εύκολη παιδική κατασκευή.

Υλικά:

1 μπουκάλι από νερό
Χρώματα
Ψαλίδι
Αφρώδες υλικό
Πινέλο

Στάδια:

Χρωμάτισε το μπουκάλι και κόψε ουρά και φτερά από αφρώδες υλικό. Κόλλησέ τα στον κορμό του μπουκαλιού. Τέλος κόλλησε ματάκια μπροστά και το νεροπίστολό σου είναι έτοιμο.


Καλοκαιρινές κατασκευές με κοχύλια

Μία από τις αγαπημένες καλοκαιρινές συνήθειες είναι να μαζεύουμε κοχύλια από τις παραλίες που επισκεπτόμαστε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών. Άλλοτε μικρά και άλλοτε μεγάλα, τα κοχύλια είναι μια πρώτη ύλη που με λίγη φαντασία και αρκετή δημιουργικότητα μπορούν να μεταμορφωθούν σε μοναδικές χειροποίητες κατασκευές που θα μας θυμίζουν νοσταλγικά τις καλοκαιρινές διακοπές και τις καταγάλανες ελληνικές θάλασσες. Μαζέψτε μαζί με τα παιδιά κοχύλια και, ακολουθώντας τις οδηγίες, θα φτιάξετε τα δικά σας καλοκαιρινά ενθύμια.

Μόμπιλε από κοχύλια

Τα μεγάλα κοχύλια που κατά καιρούς έχετε μαζέψει μπορούν να γίνουν ένα ωραίο μόμπιλε που θα το κρεμάσετε έξω από την εξώπορτα του σπιτιού, την μπαλκονόπορτα αλλά ακόμα και πάνω από την κούνια του μωρού σας τώρα το καλοκαίρι για να βλέπει τα χρώματα και τα σχήματα και να κοιμάται ευχάριστα.

Υλικά:

15 κοχύλια μεσαίου και μεγάλου μεγέθους
Σπάγκος/ πετονιά
Ένα μεσαίου μεγέθους ξυλάκι
Τρυπάνι

Εκτέλεση:

Θα πάρετε τα κοχύλια που έχετε μαζέψει και θα τα βουτήξετε για λίγο σε ένα μπολ που θα έχετε ρίξει κάποιο από τα προϊόντα καθαρισμού του σπιτιού που αφαιρεί τα άλατα. Αφού τα ξεπλύνετε με νερό, θα τα περάσετε με ένα διάφανο βερνίκι για να τους δώσετε λάμψη. Στη συνέχεια, με την μικρή κεφαλή για τρύπες του τρυπανιού θα κάνετε μια μικρή τρύπα στο πάνω μέρος του κοχυλιού, υπολογίζοντας να περνά από εκεί ο σπάγκος. Αφού κάνετε τις τρύπες και περάσετε εναλλάξ κάθε κοχύλι αφήνοντας με κόμπο ένα κενό κάθε φορά, δένετε σφιχτά τον σπάγκο στο ξυλάκι για να κρατηθεί η κατασκευή. Η κατασκευή συνολικά μπορεί να έχει το μήκος, το σχήμα και το ύψος που επιθυμείτε, αρκεί βέβαια να έχετε διαλέξει το κατάλληλο ξύλο που θα αντέξει το βάρος των κοχυλιών. Εάν η κατασκευή θα στολίσει την κούνια του μωρού σας, καλό θα είναι να μην είναι πολύ μεγάλη.

Γλαστράκια με κοχύλια

Δώστε μια καλοκαιρινή νότα στις γλάστρες του κήπου ή του μπαλκονιού σας, διακοσμώντας τες με κοχύλια. Παρέα με τα παιδιά μπορείτε να περάσετε ένα ευχάριστο απόγευμα δημιουργίας και κηπουρικής.

Υλικά:

Κοχύλια
Βενζινόκολλα/ σιλικόνη
Γλαστράκια

Εκτέλεση:

Θα πάρετε τα γλαστράκια και προσεκτικά θα κολλήσετε σε όλη την επιφάνειά τους με τη βοήθεια σιλικόνης ή βενζινόκολλας τα κοχύλια που έχετε. Την διαδικασία αυτή μπορείτε να την εφαρμόσετε σε οποιοδήποτε αντικείμενο ή επιφάνεια θέλετε να καλύψετε.

Κηροπήγια από κοχύλια

Κλέψτε τις εντυπώσεις στα βραδινά καλοκαιρινά δείπνα με φίλους τρώγοντας υπό το φως των κεριών των κοχυλιών.

Υλικά:

Λευκό κορδόνι για το φυτίλι
Λευκή παραφίνη σε πλάκες ή χρησιμοποιημένα κεριά σε διάφορα χρώματα
Κατσαρολάκι κουζίνας
Κοχύλια

Εκτέλεση:

Στο κατσαρολάκι κουζίνας ρίχνετε διάφορα υπολείμματα από παλιά κεριά ή τη λευκή παραφίνη που έχετε προμηθευτεί και το βάζετε στη φωτιά ούτως ώστε να λιώσουν τα κεριά. Μόλις λιώσουν, ξεκινάτε να ρίχνετε προσεκτικά μικρές ποσότητες υγρού κεριού μέσα στα κοχυλάκια και περιμένετε μέχρι να αρχίσουν να πήζουν. Μόλις το κερί κάνει μια χρωματιστή κρούστα επάνω στην επιφάνειά του, τότε θα καταλάβετε ότι άρχισε να πήζει. Βυθίζετε μικρά κομμάτια από λευκό κορδόνι – κάθετα μέσα στο εσωτερικό του κοχυλιού – για να δημιουργήσετε το φυτίλι που θα κάνει τα κεράκια να λάμπουν όταν τα ανάψετε. Κρατάτε το φυτιλάκι ακίνητο με το χέρι σας μέχρι να πήξει καλά το μείγμα και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για όσα κοχύλια θέλετε να φτιάξετε.


Τα παλιά cd γίνονται ψαράκια




Τα παλιά cd που στοιβάζονται στα ράφια της βιβλιοθήκης ή λόγω εκτεταμένης χρήσης πλέον έχουν αλλοιωθεί είναι η πρώτη σας ύλη για να φτιάξετε συντροφιά με τα παιδιά σας, πρωτότυπα ψαράκια που σας θυμίζουν το καλοκαίρι.

Υλικά:

Ψαλίδι
Κόλλα ρευστή
Κορδέλες υφασμάτινες
Χάντρες
Πετονιά
Μαρκαδόρους για cd
Cd
Χαρτόνι κανσόν
Καρτόνι γκοφρέ

Εκτέλεση:

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και κάντε τα δικά σας ψαράκια. Γυρίστε τα cd ανάποδα και κολλήστε στο ένα από αυτά στη μία πλευρά το στόμα και στην άλλη την ουρά του ψαριού από κανσόν που θα κόψετε σε ό,τι σχήμα θέλετε. Περάστε την κορδέλα ανάμεσα στην τρύπα toy cd και δέστε έναν κόμπο. Κολλήστε με κόλλα τα 2 cd μεταξύ τους (η πλευρά που γυαλίζει να είναι προς τα έξω). Με τους μαρκαδόρους ζωγραφίστε ματάκια και σχέδια στο ψαράκι σας. Κόψτε μια λωρίδα από το γκοφρέ χαρτί, διπλώστε τη σαν φυσαρμόνικα και περάστε την ανάμεσα στην τρύπα για να την καλύψετε και έχετε έτοιμα και τα πτερύγια. Εναλλακτικά, μπορείτε να κολλήσετε πάνω στο cd χάντρες, πούλιες, αυτοκόλλητα. Κρεμάστε την  κατασκευή σας κοντά στο παράθυρο, στη γλάστρα, στο φωτιστικό ή σε φως και διακοσμήστε με καλοκαιρινούς τόνους το χώρο σας.

Πηγή

Έξυπνες δραστηριότητες με τα παιδιά στην παραλία


Ποιος είπε ότι η παραλία είναι μόνο για να κολυμπάμε και να κάνουμε ηλιοθεραπεία. Η σελίδα Infokids μάς προτείνει ορισμένες έξυπνες δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε μαζί με τα παιδιά για να περάσουμε μία ευχάριστη μέρα στην παραλία όπου θα χορτάσουμε γέλιο και παιχνίδι.

Δοκιμάστε να πάτε για ένα κυνήγι αντικειμένων και μαζέψτε βότσαλα, κοχύλια, φύκια και άμμο. Τοποθετήστε τα αντικείμενα που μαζέψατε μέσα σε ένα κουτί προκειμένου να φτιάξετε ένα «κουτί αναμνήσεων» ή βάλτε τα σε μια γυάλα με νερό (ή κάτι παρόμοιο) προκειμένου να φτιάξετε τη δική σας θάλασσα στο σπίτι!

Εναλλακτικά, υποδυθείτε τους πειρατές και ψάξτε για τον κρυμμένο θησαυρό. Αυτός ο θησαυρός θα μπορούσε να είναι κοχύλια, χοντρά κομμάτια ύπνου, ή ακόμα και μπιχλιμπίδια και θησαυρούς που άφησαν πίσω τους, άλλοι λυόμενοι.

Ήρθε η ώρα να γυμναστείτε κι εσείς, μαμάδες και μπαμπάδες! Πετάξτε τα παιδιά σας στον αέρα ή κάντε αερόμπικ με τα παιδιά σας μέσα στη θάλασσα.

Παίξτε ένα φανταστικό παιχνίδι. Προσπαθήστε να μαγειρέψετε, να ψήσετε και να δημιουργήσετε με την άμμο. Σίγουρα γνωρίζετε τις περίφημες πίτες λάσπης. Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε και τις πίτες άμμου.

Αναπτύξτε το λεξιλόγιο του παιδιού σας. Οι επισκέψεις στην παραλία είναι τέλειες στο να εκτεθούν τα νήπια σε καινούριες λέξεις. Προσπαθήστε να του δείξετε ένα καράβι, τον αναπνευστήρα, τα κιάλια, τα κοχύλια, τα ψάρια, τα αλεξίπτωτα, τα αεροπλάνα, τα καβούρια, τους γλάρους, τα δέντρα και τα φύκια.

Πηγαίνετε για μια κινητική δραστηριότητα. Κάντε μια βόλτα, σκαρφαλώστε στους μικρούς βράχους, παίξτε με τα κύματα και πηδήξτε από αμμόλοφους.

Σκάψτε και φτιάξτε ένα πηγάδι.

Φτιάξτε αγγελάκια στην άμμο.

Κάντε έναν καινούριο φίλο. Μπορεί δίπλα σας να κάθονται άτομα από άλλες χώρες και πολιτισμούς. Τα παιδιά δε χρειάζονται να μιλάνε την ίδια γλώσσα για να παίξουν, να περάσουν καλά και να γελάσουν.

Παίξτε «γύρω-γύρω όλοι» μέσα στο νερό. Τα παιδιά ξεκαρδίζονται όταν κάθονται μέσα στο νερό.

Αφήστε στην άμμο ένα αποτύπωμα και φωτογραφίστε το για να θυμάστε αυτό το ταξίδι σας.

Σχεδιάστε ή γράψτε στην άμμο.

Φέρτε μαζί σας το φορτηγό ή τον ανασκαφέα και μετατρέψτε την παραλία σε οικοδομή.

Βοηθήστε τον μελλοντικό επιστήμονα ή καλλιτέχνη να δει την ομορφιά και το θαύμα της φύσης. Παρατηρήστε την παλίρροια να έρχεται μέσα και έξω. Προλάβετε τη δύση ή την ανατολή του ήλιου. Δείτε τον άνεμο να κάνει τα κλαδιά των δέντρων να κουνιούνται.

Βρείτε και ονομάστε τις πατημασιές πουλιών, καβουριών, ανθρώπων και σκύλων.

Κυνηγήστε τα πουλιά.

Πηγαίνετε βόλτα με βάρκα, θαλάσσιο ποδήλατο, ιστιοφόρο ή καγιάκ.

Κάντε επίδειξη του πώς μπορεί η άμμος να απορροφήσει το νερό γυρνώντας ένα κύπελλο με νερό και άμμο ανάποδα.

Παίξτε κυνηγητό.

Θάψτε το σώμα ή τα πόδια κάποιου μέσα στην άμμο.

Διαβάστε ένα παραμύθι που έχει ως θέμα την θάλασσα.

Κοιμηθείτε (ή τουλάχιστον κλείστε τα μάτια σας και ξεκουραστείτε).

Βρείτε βότσαλα για να τα βάψετε.

Μαζέψτε τα σκουπίδια. Συζητήστε πώς τα σκουπίδια μπορούν να βλάψουν τα ζώα και τη θάλασσα.

Παίξτε με το φρίσμπι.

Κυλύστε ή πετάξτε μια μπάλα.

Παίξτε ένα παιχνίδι ακολουθώντας τις οδηγίες που σας δίνει το παιδί σας.

Φτιάξτε σημάδια στην άμμο χρησιμοποιώντας τα πόδια και τα χέρια σας, ποτηράκια, κουβαδάκια, ξυλάκια και κοχύλια.

Δημιουργήστε έναν αγώνα δρόμου αλλά περπατώντας σαν καβούρια.

Χρωματίστε μια ζωγραφιά με θέμα σχετικό με την παραλία.


Και σίγουρα μην ξεχάσετε να φτιάξετε ένα κάστρο από άμμο!

Πηγή


16 σχόλια:

  1. φανταστικές ιδέες! μας βρήκες λύσεις για όλο το καλοκαίρι!! ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτικές ιδέες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίες ιδέες! Μπράβο Νίκη!
    Από το πάρτυ της Μαρθας ήρθα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μ'αρεσουν οι ιδεες σου.....

    και εγώ από το πάρτυ της Μαρθας ήρθα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτό με τα βοτσαλάκια όλο λέω να το κάνω και ποτέ μέχρι στιγμής δεν το έχω κάνει...για να δούμε φέτος....
    από το πάρτυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοριτσάκι μου, σε ευχαριστώ για την συμμετοχή σου στο πάρτυ μου!
    Η ανάρτηση σου αυτή θα εκτυπωθεί και θα την έχω Βίβλο στις διακοπες μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχες ιδέες!!!!Τις κρατάω!!!!Καλημερούδια καλό Σαββατοκύριακο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καταπληκτικες ιδεες!!!

    απο το παρτυ της http://mamadesekrisi.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ξέρω ποια να διαλέξω! Καταπληκτικές και άκρως δημιουργικές ιδέες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχω αποθημένο με τις πέτρες.. όλο τις μαζεύω και στο τέλος δεν τις κάνω τίποτα.
    Ωραία τα CD-ψαράκια!!!
    από το πάρτυ της mamadesekrisi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kαταπληκτικες ιδεες..Σιγουρα θα υλοποιησουμε καποιες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αχ!!! πολύ καλοκαιρινή ανάρτηση :) μου άρεσε αυτή με τα cd!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ ωραίες ιδέες!! ειδικά ότι έχει σχέση με βοτσαλάκια το λατρεύουμε!!
    ..και με την άμμο!!
    (από το πάρτυ του mommas daily life ..!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ ωραίες οι προτάσεις σου, ειδικά αυτές με τα βότσαλα. Καλώς σε βρήκα :)
    Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πληκτρολογείστε το σχόλιό σας...

Βιβλιοθεραπεία: Πώς οι ιστορίες μας στηρίζουν στη διαδρομή προς την επούλωση

Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ψυχολογικά και συναισθηματικά προβλήματα, όπως άγχος και κατάθλιψη ή πένθος, ορισμένες φορές είναι δύσκολο να ...