Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Τα πράγματα που ο μπαμπάς κάνει καλύτερα από τη μαμά


Όσο και να μη θέλουμε να το πιστέψουμε σαν μαμάδες υπάρχουν κάποια πράγματα που οι μπαμπάδες τα κάνουν καλύτερα. Αυτό συμβαίνει γιατί γενικά είναι πιο χαλαροί και όχι τελειομανείς.



Ο μπαμπάς αφήνει το παιδί του να ρισκάρει ή να διακινδυνεύει στη γλώσσα της μαμάς.
Ο μπαμπάς όχι απλά θα βοηθήσει αλλά και θα προκαλέσει το παιδί του να σκαρφαλώσει κάπου ψηλά, να κάνει σούζες με το ποδήλατο.
Η μαμά δε θ’ αφήσει ποτέ να σκαρφαλώσει το παιδί της σ’ ένα δέντρο και μάλλον δε θα του μάθει αγωνιστικό ποδήλατο. Αυτό συμβαίνει γιατί η μαμά που μεγάλωνε το μωράκι της τόσους μήνες στην κοιλιά της, αυτό που αισθάνεται να κάνει είναι να το προστατεύει.
Παρ’όλα αυτά οι ειδικοί λένε πως τα ρίσκα είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των παιδιών. Το παιδί που θα μάθει να παίρνει ρίσκα, ως ενήλικος δεν θα φοβάται τη ζωή.



Εμπιστεύονται περισσότερο τους εαυτούς τους 
Είναι στη φύση των αντρών να εμπιστεύονται το ένστικτό τους. Πιθανόν αυτό κρατάει από την εποχή που ήταν κυνηγοί και έπρεπε να βρουν την τροφή. Έτσι συμπεριφέρονται και με τα παιδιά, δεν έχουν τις ίδιες ανησυχίες με τη μαμά.
Η μαμά πιο ευαίσθητη ως ων θέλει πάντα να κάνει το σωστό με τα παιδιά, θέλει πάντα να είναι η καλύτερη και η πιο σωστή.



Ο μπαμπάς δεν έχει ποτέ άγχος για μικροπράγματα
Ο μπαμπάς ίσως φορέσει το μπλουζάκι του παιδιού ανάποδα, πιθανώς από απροσεξία. Επίσης δε θα δώσει σημασία στο να ταιριάξει τα ρούχα, τον ενδιαφέρει μόνο να ντύσει το παιδί.
Οι ειδικοί λένε πως η μαμά θέλει πάντα να είναι όλα τέλεια. Αυτή η τελειομανία της όμως της προσθέτει άγχη στην καθημερινότητά της που θα μπορούσε να αποφύγει.



Ο μπαμπάς συμπεριφέρεται  σαν παιδί
Ο μπαμπάς θα μπουσουλήσει, θα κυλιστεί με το παιδί στις λάσπες, γενικά δε χάνει ευκαιρία να παλιμπαιδίσει. Αυτό που είναι κερδίζει τα παιδιά.
Από την άλλη, η μαμά με όλα αυτά που πρέπει να κάνει σε καθημερινή βάση δεν έχει τα ίδια περιθώρια με το μπαμπά. Όπως επίσης και το ότι παίρνει το ρόλο της μάνας πιο σοβαρά και υπεύθυνα οπότε δεν αφήνονται τόσο πολύ.




Οι μπαμπάδες διαλέγουν τις μάχες τους  
Το καλό με το μπαμπά – που δεν ακολουθεί η μαμά – επιλέγουν  τις μάχες  που θα δώσουν με  παιδιά τους.
Η μαμά, όντας πιο συναισθηματική, πέφτει σε αυτή την παγίδα χωρίς να αντιλαμβάνονται εξαρχής πως κάποιες μάχες έτσι κι αλλιώς είναι χαμένες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογείστε το σχόλιό σας...

Βιβλιοθεραπεία: Πώς οι ιστορίες μας στηρίζουν στη διαδρομή προς την επούλωση

Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ψυχολογικά και συναισθηματικά προβλήματα, όπως άγχος και κατάθλιψη ή πένθος, ορισμένες φορές είναι δύσκολο να ...