Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Just Breathe: Άσκηση διαχείρισης του θυμού για παιδιά


Όλοι μας ζούμε, πρώτα απ' όλα, στο εσωτερικό του ανθρώπινου σώματός μας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πλούσια εσωτερική ζωή που όλοι έχουμε δεν προβάλλεται προς τα έξω στον καθημερινό κόσμο. Ακριβώς το αντίθετο: οι συναισθηματικές μας αντιδράσεις μάς επηρεάζουν σε οποιαδήποτε ηλικία. Η αναγνώριση του πώς και τι αισθανόμαστε σωματικά είναι ιδιαίτερο δύσκολο όταν νιώθουμε πράγματα όπως οργή, θλίψη, αηδία και σύγχυση για πρώτη φορά. Κάποιες φορές, το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι απλά να αναπνεύσουμε.

Αυτό προσπαθούν να αναδείξουν οι κινηματογραφιστές Julie Bayer Salzman και Josh Salzman στη μικρού μήκους ταινία τους "Just Breathe". Σε αυτό το βίντεο, οι δύο κινηματογραφιστές συζητούν με μερικά μικρά παιδιά σχετικά με το πώς τους επηρεάζουν τα συναισθήματά τους, πώς αισθάνονται σωματικά και κάνουν μία διαφορετική πρόταση για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να διαχειριστούν τα έντονα συναισθήματα και, στη συνέχεια, να μιλήσουν γι' αυτά.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογείστε το σχόλιό σας...

Βιβλιοθεραπεία: Πώς οι ιστορίες μας στηρίζουν στη διαδρομή προς την επούλωση

Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ψυχολογικά και συναισθηματικά προβλήματα, όπως άγχος και κατάθλιψη ή πένθος, ορισμένες φορές είναι δύσκολο να ...