Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Κάνε τα σημαντικά, αγνόησε τα ασήμαντα

Γράφει ο John Evans, Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης και Προσωπικής Εξέλιξης

Καθημερινά η προσοχή μας πηγαίνει σε διάφορα θέματα. Από το πρωί που θα ξυπνήσουμε εως το βράδυ που θα κοιμηθούμε η μέρα μας είναι γεμάτη με πληροφορίες.

Πόσες από αυτές τις πληροφορίες όμως είναι σημαντικές; Η απάντηση σε αυτο το ερώτημα καθορίζεται από την ποιότητα της ζωής που έχουμε.

Αν η ζωή σου είναι γεμάτη με αρνητισμό, θλίψη, μιζέρια, αποτυχία και άσχημα συναισθήματα, τότε πιθανότατα ασχολείσαι με ανούσια πράγματα και ασήμαντες πληροφορίες.


Γιατί μπορεί να ισχύει αυτό;

Όσα είναι σημαντικά και πραγματικά μας αφορούν συνήθως μας κάνουν να αισθανόμαστε υπέροχα και έχουν ουσιαστικό και θετικό αντίκτυπο στη ζωή μας. Αντίστοιχα όσα δεν είναι για εμάς έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα και αυτο είναι κάτι που το εισπράττουμε και το αισθανόμαστε.

Τα συναισθήματα είναι μηχανισμός καθοδήγησης, μας λένε τι είναι καλό για εμάς και τι όχι. Καθώς λοιπόν ασχολείσαι με τα λιγότερο σημαντικά ή με πράγματα που δεν είναι καθόλου για σένα, στερείς από τον εαυτό σου όμορφα συναισθήματα και βαδίζεις προς την αποτυχία.

Έχει διαφορά το να είσαι πολυάσχολο άτομο με το να είσαι παραγωγικό άτομο. Για να γίνεις παραγωγικό άτομο φτιάξε μια λίστα με τους δέκα σημαντικότερους στόχους που θα αλλάξουν τη ζωή σου προς το καλύτερο και ξεκίνα να τους υλοποιείς κατά προτεραιότητα.

Δώσε έμφαση στην υλοποίηση αυτών των στόχων και δες σταδιακά τη ζωή σου να αλλάζει.

Επιπρόσθετα μην ασχολείσαι με οτιδήποτε δεν έχει σημασία γιατί ο χρόνος μας είναι περιορισμένος και δεν επαρκεί για όλα.

Η ενέργεια πηγαίνει, όπου πηγαίνει και η προσοχή.

aytoveltiosi.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογείστε το σχόλιό σας...

Βιβλιοθεραπεία: Πώς οι ιστορίες μας στηρίζουν στη διαδρομή προς την επούλωση

Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ψυχολογικά και συναισθηματικά προβλήματα, όπως άγχος και κατάθλιψη ή πένθος, ορισμένες φορές είναι δύσκολο να ...