Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021

«Destiny»: Μια ταινία μικρού μήκους για την απόλαυση των απλών πραγμάτων στη ζωή (Βίντεο)

 


Η ταινία μικρού μήκους «Destiny», σε μετάφραση «Πεπρωμένο», είναι δημιουργία του Fabien Wiebel σε συνεργασία με τους Manuel Alligne, Sandrine Wurster και Victor Debatisse κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο Γαλλικό σχολείο τεχνών Bellecour Ecole.

Ο πρωταγωνιστής φαίνεται να ξυπνά από ένα άσχημο όνειρο και σύντομα αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεται παγιδευμένος στην ίδια σκηνή με το ίδιο τέλος, εμφανιζόμενος συνέχεια ως διπλότυπο, δηλαδή ως αντίγραφο του εαυτού του. Τα αντίγραφα του χαρακτήρα προσθέτονται, ενώ ο πρωταγωνιστής προσπαθεί να αλλάξει την πορεία των γεγονότων.

Το μυστικό φαίνεται να βρίσκεται στην απόλαυση των απλών πραγμάτων στη ζωή και στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και διαχειριζόμαστε το πεπρωμένο. Αυτό που χρειάζεται να αντιληφθούμε είναι πως εστιάζοντας στο τι μας φέρνει ή δεν μας φέρνει το πεπρωμένο, χάνουμε το ουσιαστικό: την απόλαυση των μικρών καθημερινών πραγμάτων, την ίδια δηλαδή τη ζωή.


enallaktikidrasi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογείστε το σχόλιό σας...

Πώς να ενισχύσουμε την περιέργεια των παιδιών που αγαπούν τη μάθηση

  Οι περισσότεροι γονείς επιθυμούν με κάθε τρόπο να εμφυσήσουν στα παιδιά τους την αγάπη για τη μάθηση και τις δεξιότητες της κριτικής σκέψη...