Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

7 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε βρει το σκοπό της ζωή σας


Άρθρο της δρος F. Emelia Sam

Ο κόσμος έχει πολλά να προσφέρει και πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται αν έχουν κάνει τις σωστές επιλογές. Η έννοια του σκοπού μπορεί να φαίνεται άπιαστη για μερικούς, αλλά να είστε σίγουροι πως ο καθένας διαθέτει τουλάχιστον έναν.

Το να γνωρίζετε τον σκοπό της ζωής σας σάς ανακουφίζει πολύ από την ένταση, αλλά δεν είναι κάτι αλάνθαστο. Απορίες μπορεί να εξακολουθούν να υπάρχουν κι όλοι θέλουν να ξέρουν ότι οδεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Παρακάτω περιγράφονται τα σημάδια που δείχνουν ότι έχετε κάποιον σκοπό στη ζωή σας.

1. Νιώθετε φόβο.

Ακόμα και όταν έχετε συνειδητοποιήσει τον λόγο της ύπαρξής σας, είναι λογικό να φοβάστε. Ο φόβος αυτός ίσως να φτάνει ακόμα και στα όρια του τρόμου. Να θυμάστε ότι είναι φυσιολογικό όταν ετοιμάζεστε να υπερβείτε τα όριά σας. Αυτό δείχνει ότι είστε έτοιμοι να επεκτείνετε την αίσθηση της ύπαρξής σας.

Πρέπει να αποδεχτείτε ότι ο φόβος αποτελεί μέρος της διαδικασίας της εξέλιξης. Είναι αναμενόμενο να μην νιώθετε άνετα τις περιόδους που πραγματοποιούνται σημαντικές εξελίξεις. Ο φόβος θα σας ακολουθεί συχνά, αλλά εσείς δεν πρέπει να τον αφήσετε να σας σταθεί εμπόδιο.

2. Ο κύκλος των φίλων σας αλλάζει.

Μερικές φορές, είναι αναγκαίο να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα και να χάσετε παλιές γνωριμίες. Δεν θέλουν όλοι να εξελιχθούν, ούτε έχουν τη δυνατότητα ή την επιθυμία να προχωρήσουν μαζί μ' εσάς. Οι στόχοι σας μπορεί να μην περιμένουν τους άλλους να έρθουν μαζί σας. Αν εκείνοι θέλουν να σας ακολουθήσουν θα το κάνουν, αλλιώς θα συναντηθείτε ξανά κάποια άλλη στιγμή.

3. Η ευκαιρία φαινομενικά έρχεται από το πουθενά.

Όταν ακολουθείτε τον σκοπό σας, συχνά συμβαίνουν διάφορα γεγονότα στη ζωή σας. Κανένα υπολογισμένο σχέδιο δεν θα μπορούσε να σας οδηγήσει σε όσα έρχονται στον δρόμο σας. Μπορείτε να κάνετε άλματα χωρίς να χρειαστεί να κάνετε μικρά βήματα στο ενδιάμεσο.

4. Τα πράγματα αρχίζουν να μπαίνουν στη θέση τους.

Θα ανακαλύψετε ότι οι προηγούμενες εμπειρίες, που κάποτε σας φαίνονταν επιπόλαιες, θα παίξουν τον ρόλο τους με έναν τρόπο που δεν μπορείτε καν να φανταστείτε. Ίσως πρόκειται για μια ασυνήθιστη ικανότητα που αποκτήσατε κάποτε ή κάποιος άνθρωπος που είχατε γνωρίσει στο παρελθόν. Αυτά τα κομμάτια, που πάντα σας φαίνονταν αταίριαστα, θα συνθέσουν τελικά το παζλ.
5. Βασίζεστε πολύ στη διαίσθησή σας.

Καθώς ακολουθείτε τον δρόμο σας, θα αρχίσετε να εμπιστεύεστε τη διαίσθησή σας ολοένα και περισσότερο. Θα συνειδητοποιήσετε ότι άλλες δυνάμεις αρχίζουν να αναλαμβάνουν δράση. Παρ' όλο που η λογική είναι πάντα σημαντική, θα αφήνετε περιθώρια για το ένστικτό σας, το οποίο θα γίνεται συνεχώς πιο ισχυρό και θα ξεκινήσετε να δείχνετε εμπιστοσύνη στην όλη διαδικασία.

6. Νιώθετε μια ευχάριστη κούραση.

Οι προσπάθειές που δεν έχουν νόημα είναι ψυχοφθόρες, αλλά δεν είναι αναγκαίο όλες οι προσπάθειες να απαιτούν μεγάλο αγώνα. Όταν κάτι σας εκφράζει, μαζί με την κούραση νιώθετε και βαθιά ικανοποίηση. Στο τέλος νιώθετε ότι αξίζει τον κόπο. Αυτή η αίσθηση της ολοκλήρωσης εμφανίζεται όταν βρίσκεστε στο κέντρο του αγώνα σας.

7. Νιώθετε ότι είστε γεμάτοι φως.

Τις στιγμές που θα είστε χαλαροί, στον χρόνο που μεσολαβεί ανάμεσα στις προσπάθειές σας, θα νιώθετε πιο ανάλαφροι. Δεν θα επιβαρύνεστε με υπαρξιακές αγωνίες. Μπορεί να είστε απασχολημένοι με το πώς θα καταφέρετε να επιτύχετε τα όνειρά σας, αλλά δεν θα προσπαθείτε μανιωδώς να τα κατανοήσετε.

Μια ζωή με σκοπό περιλαμβάνει νίκες αλλά και πολλές προκλήσεις. Ακόμα και όταν έχετε βρει το νόημά της, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ο δρόμος θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Ο σκοπός σας μπορεί να επεκταθεί και να εξελιχθεί ή να αλλάξει τελείως κατά τη διάρκεια μιας ολόκληρης ζωής. Γι' αυτό λοιπόν, τα παραπάνω σημάδια μπορεί να επανεμφανίζονται ξανά και ξανά. Να θυμάστε ότι είστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε οτιδήποτε προκύπτει στη ζωή σας. Να είστε βέβαιοι ότι θα σας χρησιμεύσουν την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να κυνηγήσετε τον σκοπό σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογείστε το σχόλιό σας...

Βιβλιοθεραπεία: Πώς οι ιστορίες μας στηρίζουν στη διαδρομή προς την επούλωση

Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ψυχολογικά και συναισθηματικά προβλήματα, όπως άγχος και κατάθλιψη ή πένθος, ορισμένες φορές είναι δύσκολο να ...