Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Lou: Ένα εκπληκτικό ταινιάκι της Pixar για το bullying




Είναι εντυπωσιακό το πόσα πολλά πράγματα καταφέρνει να πει για αυτό το θέμα (και με πόσο όμορφο τρόπο), μέσα στα 4 λεπτά που διαρκεί.

Ο Lou είναι ένας χαρακτήρας φτιαγμένος από αντικείμενα που χάνονται και βρίσκονται ξανά για να πάρουν τη σωστή τους θέση μέσα στην ιστορία. Όλα αυτά τα αντικείμενα γίνονται ένα πρόσωπο που ψάχνει τη δικαιοσύνη και αναλαμβάνει δράση για να διορθώσει τις αδικίες.

Ο JJ είναι ο βασικός χαρακτήρας και είναι αυτός που εκφοβίζει και τρομοκρατεί τα υπόλοιπα παιδιά, προσπαθώντας να τους αποσπάσει αγαπημένα αντικείμενα και παιχνίδια.

Το animation δεν εστιάζει στην ιστορία του θύματος, αλλά του θύτη, ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με μία σειρά από δυσάρεστες εκπλήξεις και καταστάσεις μέχρι να επανορθώσει για τις πράξεις του και να δεχτεί ένα… μικρό δώρο.



Η ιδέα για αυτό το «Lou» προήλθε από τη ζωή και τα οικογενειακά βιώματα του σκηνοθέτη, ο οποίος αναγκάστηκε να αλλάξει πολλά μέρη και περιβάλλοντα και βρέθηκε αρκετές φορές στην αμήχανη θέση να κάνει φίλους από την αρχή. Είναι επίσης αφιερωμένο στον πατέρα του ο οποίος έφυγε από τη ζωή κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Δείτε το animation που ακολουθεί μαζί με τα παιδιά και χρησιμοποιήστε το ως αφορμή για μια ουσιαστική συζήτηση.

Σε μία περίοδο που το φαινόμενο του bullying όχι μόνο δεν έχει εξαλειφθεί, αλλά επαναλαμβάνεται καθημερινά και πληγώνει πολλές παιδικές ψυχές, (ή δυστυχώς παίρνει ακόμα και ζωές όπως έχουμε δει) καταλαβαίνουμε όλοι πόσο σημαντικό είναι να δώσουμε την απαραίτητη προσοχή σε ένα τέτοιο θέμα και να συζητάμε με τα παιδιά μας – αλλά κυρίως να τους δίνουμε και το σωστό παράδειγμα.

Δείτε το animation:



themamagers.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογείστε το σχόλιό σας...

Βιβλιοθεραπεία: Πώς οι ιστορίες μας στηρίζουν στη διαδρομή προς την επούλωση

Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ψυχολογικά και συναισθηματικά προβλήματα, όπως άγχος και κατάθλιψη ή πένθος, ορισμένες φορές είναι δύσκολο να ...