Βιογραφικό

Η Νίκη Λιώτη γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου. Έχει εξειδικευτεί στην Ειδική Αγωγή και ασχολείται με θέματα αυτογνωσίας, προσωπικής ανάπτυξης, προγεννητικής φροντίδας και συμβουλευτικής γονέων. Ολοκληρώνει το τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική στο Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας Θεσσαλονίκης.

Έχει πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση στην Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων "ΑΡΣΙΣ" - Υπηρεσία Υποστήριξης Ευπαθών Ομάδων.

Έχει εργαστεί εθελοντικά σε ποικίλους φορείς, όπως στην Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων "ΑΡΣΙΣ" Κέντρο Υποστήριξης Νέων, στην Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων "ΑΡΣΙΣ" Ξενώνας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, στην «Αχτίδα» Σύλλογος Αρωγής Συλλόγου Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Β. Ελλάδος κ.ά.

Έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής όπου εισηγούντο σεμινάρια με θέματα όπως «Η συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών», «Επίδραση των συναισθημάτων στο σώμα μας – Περιοριστικές πεποιθήσεις – Επαναφορά της φυσικής αρμονίας και ισορροπίας», «Η προγεννητική αγωγή και η σημασία της για την ανάπτυξη των παιδιών», «Συναισθήματα των παιδιών: Εξερεύνηση, γνωριμία και απόκριση στα συναισθήματα των παιδιών (Φόβος, Θυμός, Θλίψη-Κατάθλιψη, Χαρά)», «Μιλώντας στα παιδιά για τις δοκιμασίες-δυσκολίες της ζωής», «Μεγαλώνοντας αγαπημένα αδέρφια», «Δημιουργικοί έφηβοι – Ευτυχισμένοι γονείς – Προετοιμάζοντας τους αυριανούς ολοκληρωμένους ενήλικες», «Επικοινωνώντας εποικοδομητικά χτίζουμε αρμονικές σχέσεις» και «Εσωτερική καθοδήγηση – Ανακαλύπτοντας τον σκοπό της ζωής μας».

Πραγματοποιεί ατομικές και ομαδικές συνεδρίες με παιδιά και ενήλικες ιδιωτικά στο γραφείο της, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, ή μέσω skype για ανθρώπους που ζουν εκτός Θεσσαλονίκης ή αδυνατούν να μετακινηθούν.

Πραγματοποιεί εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης εφήβων με θέματα "Διαχειρίζομαι εποικοδομητικά το άγχος μου", "Είμαι νικητής", "Διαχειρίζομαι αποτελεσματικά τον χρόνο μου", "Εγώ και οι σχέσεις μου",  κ.ά. σε συνεργασία με το φροντιστήριο "Εν Γνώσει" στο Ωραιόκαστρο.

Συνεργάζεται με παιδικούς σταθμούς, στους οποίους έχει τις εξής αρμοδιότητες:

·         Παρατήρηση των παιδιών και αλληλεπίδραση μαζί τους

·         Εντοπισμός των προβλημάτων και των δυσλειτουργικών συμπεριφορών των παιδιών και προσπάθεια αντιμετώπισής τους

·         Μουσικοχορευτική αγωγή με στόχο να πειραματιστούν τα παιδιά μέσα από την κίνηση, να έρθουν σε επαφή με το σώμα τους, να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους και να εκφραστούν μέσα από τα διαφορετικά είδη μουσικής και χορού.

·         Θεατρικό - Παιδαγωγικό Παιχνίδι που δομείται γύρω από ποικίλα θέματα (διαφορετικότητα, αναγνώριση και έκφραση των συναισθημάτων, θετικός τρόπος σκέψης κ.ά.) και περιλαμβάνει δραστηριότητες, όπως μίμηση, παντομίμα, παιχνίδι ρόλων, αυτοσχεδιασμός κ.ά.

·         Συντονισμός σχολών γονέων


Αρθρογραφεί για τα διαδικτυακά περιοδικά oraiokastro24.gr και livelagadas.gr.

Παράλληλα, παρακολουθεί σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες σχετικά με τα νέα δεδομένα στο χώρο της ψυχικής υγείας και της ειδικής αγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογείστε το σχόλιό σας...

Επίγνωση: Το καινούριο μάθημα στα σχολεία της Αγγλίας

Οι μαθητές στα σχολεία της Αγγλίας διδάσκονται ήδη Μαθηματικά, Επιστήμες και Ιστορία, αλλά πλέον εκατοντάδες σχολεία ετοιμάζονται να ...