Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2020

Πώς μπορούμε να ασκούμαστε με διασκεδαστικό τρόπο

 


Από την Εναλλακτική Δράση

Ας ξεχάσουμε για λίγο ποια είναι τα οφέλη της κάθε είδους άσκησης στο σώμα ή πόσες φορές την εβδομάδα χρειάζεται να γυμναζόμαστε. Όλο αυτό δημιουργεί στους περισσότερους ένα στρες και μια πίεση που λειτουργούν ανασταλτικά. Αντιθέτως, ας υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας πόσο διασκεδαστικό είναι να ασκούμαστε και πόσο το ευχαριστιόμασταν όταν μας δινόταν η ευκαιρία σαν παιδιά.


Πώς μπορούμε να ασκούμαστε με ευχάριστο τρόπο

– Κάντε το παιχνίδι γυμναστική: Δηλαδή το αντίθετο. Θυμάστε πόσες φορές εκλιπαρούσατε τους γονείς σας να σας αφήσουν έξω με τους φίλους σας για άλλα 5 λεπτά; Ό,τι κι αν ήταν αυτό που κάνατε, το ευχαριστιόσασταν. Το κλειδί είναι να ανακαλύψετε καλά εκείνη τη χαρά της κίνησης.

– Άσκηση μέσω του χορού: Δεν είστε πολύ αθλητικοί τύποι; Ο χορός όμως είναι για όλους και υπάρχει τόση μεγάλη ποικιλία. Βάλτε λοιπόν τα παπούτσια του χορού και γραφτείτε φέτος σε ένα νέο μάθημα.

– Ασκηθείτε με παρέα: Είναι πράγματι δύσκολο να βρούμε έναν φίλο/φίλη με τον οποίο να ταιριάζει το πρόγραμμά μας και να γυμνάζεστε μαζί. Αλλά όχι ακατόρθωτο. Αντί να κανονίζετε για καφέ ή ποτό, επιλέξτε ένα διασκεδαστικό τρόπο άσκησης, όπου να έχετε και την άνεση να λέτε τα νέα σας, όπως το περπάτημα, η ποδηλασία, το κολύμπι, το τζόκινγκ.


– Βάλτε τα ακουστικά σας και ξεκινήστε: Η μουσική συνόδευε ανέκαθεν τη γυμναστική. Έχετε ποτέ πετύχει γυμναστήριο χωρίς αυτή; Άλλωστε, έρευνα από το Πανεπιστήμιο Brunel προσθέτει πως εκτός από διασκέδαση, η μουσική συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της αθλητικής επίδοσης. Ο ρυθμός και η διάθεση που προκαλεί η ευχάριστη μουσική είναι το καλύτερο τονωτικό.

– Βάζουμε και ακολουθούμε στόχους: Οι στόχοι μπορεί να διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο ή και να είναι πάνω από ένας. Γράμμωση, ενδυνάμωση, απώλεια βάρους, υγεία, αποφόρτιση. Καθορίστε γιατί γυμνάζεστε και θα αντιληφθείτε πόσο σημαντική είναι για εσάς αυτή η ώρα. Κάθε φορά που θα το καταφέρνετε, η ικανοποίηση και η αυτοπεποίθηση που θα σας χαρίζει θα σας κάνει να το διασκεδάζετε όλο και περισσότερο.

https://enallaktikidrasi.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογείστε το σχόλιό σας...

Πώς να διευκολύνουμε κάποιον να μιλήσει για την ψυχική του υγεία

  Γράφει η Amy Morin, κοινωνική λειτουργός – ψυχοθεραπεύτρια Είτε έχετε ένα μέλος της οικογένειάς σας που φαίνεται ανόρεχτο εδώ και αρκετό...