Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Όταν επαναλαμβάνουμε το ίδιο λάθος συνεχώς, παύει να είναι λάθος. Είναι επιλογή

Από την Εναλλακτική Δράση

Γράφει η Αγάθη Δημητρίου

Φταίει το κατεστημένο, οι κυβερνήσεις, η φτώχεια, η οικογένεια, ο πρώην, ο νυν και εις τους αιώνες των αιώνων αμήν. Αυτό το ξεστομίσαμε όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας, όταν δεν πετυχαίναμε αυτά που επιθυμούσαμε, ή όταν αντιμετωπίζαμε δυσκολίες, ή όταν δεν νιώθαμε γενικά καλά.


Αυτό είναι μια πεποίθηση που πρέπει να την αλλάξεις άμεσα. Γιατί; Γιατί με το να επιρρίπτεις ευθύνες σε τρίτους δεν αναλαμβάνεις εσύ την ευθύνη για τη δημιουργία της ζωής που θέλεις και επιθυμείς.

Ποιος έχει κάνει όλες αυτές τις επιλογές στο παρελθόν; Εσύ. Εσύ ευθύνεσαι για τη ζωή που δημιουργείς κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, Αν δεν συντρέχει κάποιος άλλος σοβαρός παράγοντας υγείας, τότε μην ψάχνεις για δικαιολογίες.

Ο τρόπος που σκεφτόσουν όλα αυτά τα χρόνια και οι επιλογές που έκανες σε οδήγησαν στα αποτελέσματα του σήμερα. Σίγουρα ο τρόπος που μεγαλώνουμε,το περιβάλλον μας και η ανατροφή μας ,η θρησκεία και η κουλτούρα μας, έχτισαν τις πεποιθήσεις μας και τους περιορισμούς μας.

Κάνε αυτή την ερώτηση τώρα στον εαυτό σου: «Τι έκανα και έχω αυτό το αποτέλεσμα; Ποια πιστεύω και ποιες σκέψεις διαμόρφωσαν αυτό το αποτέλεσμα; Αν δεν με εξυπηρετεί τι μπορώ να κάνω για να το αλλάξω;» Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου. Ανάλαβε την ευθύνη των επιλογών σου και με πλήρη συνείδηση των πράξεων σου.


Τα μόνα πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε απολύτως είναι οι σκέψεις και οι συμπεριφορές μας. Όταν επαναλαμβάνουμε το ίδιο λάθος συνεχώς, παύει να είναι λάθος. Είναι επιλογή. Αν παραπονιέσαι συνεχώς για τη ζωή σου, εστιάζεις στα όσα δε θέλεις και ελκύεις αυτά για τα οποία παραπονιέσαι. Γιατί αυτά δημιουργούν τις σκέψεις σου και εντείνουν την απαισιοδοξία.

Σταμάτησε να το κάνεις αυτό και μάθε να είσαι ευγνώμων για όσα έχεις καταφέρει .Να θυμάσαι ότι δεν αποτυγχάνεις, αλλά αποκτάς εμπειρίες. «Σιώπησε» σιγά σιγά την γκρίνια και θα δεις τη ζωή σου να αλλάζει σιγά σιγά. Απέφευγε άτομα που γκρινιάζουν συνεχώς για να μην παρασύρεσαι.

Και να θυμάσαι ότι οι καλοί άνθρωποι μας δίνουν χαρές και οι «κακοί» εμπειρίες και μαθήματα. Υιοθετήστε νέες συνήθειες για να έχετε διαφορετικά αποτελέσματα. Αν οι αρνητικές σου σκέψεις αντικατασταθούν από θετικές, θετικά αποτελέσματα θα ελκύεις στη ζωή σου.

 https://enallaktikidrasi.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογείστε το σχόλιό σας...

Βιβλιοθεραπεία: Πώς οι ιστορίες μας στηρίζουν στη διαδρομή προς την επούλωση

Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ψυχολογικά και συναισθηματικά προβλήματα, όπως άγχος και κατάθλιψη ή πένθος, ορισμένες φορές είναι δύσκολο να ...