Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014

Γράμμα στον πατέρα μου...


Για τους μπαμπάδες όλου του κόσμου...

Αγαπητέ πατέρα,

Είσαι ο πρώτος άνδρας που αγάπησα ποτέ. Είσαι ο ήρωάς μου. Η αγκαλιά σου ήταν το πρώτο μέρος, όπου αισθάνθηκα τόσο ασφαλής και προστατευμένη.


Το χαμόγελο που εμφανίζεται στο πρόσωπό σου όταν με βλέπεις, με κάνει να αισθάνομαι τόσο πολύτιμη και αξιαγάπητη.

Σε ευχαριστώ που με ακούς. Το να μπορώ να μοιράζομαι μαζί σου και να σου δείχνω το πόσο ευάλωτη ήμουν ήταν τόσο σημαντικό για την ανάπτυξή μου ως γυναίκα. Γνωρίζεις πάντα πότε χρειάζεται να μου συμβουλέψεις και πότε απλά να σκουπίσεις τα δάκρυά μου.

Σε ευχαριστώ που εργάστηκες σκληρά για να συντηρήσεις εμένα και την οικογένειά μας. Αυτό μου έδωσε την αίσθηση ασφάλειας που με ώθησε στη δημιουργία μιας ικανοποιητικής βάσης για τη δική μου ζωή.

Σε ευχαριστώ που με αποδέχτηκες γι’ αυτό που είμαι. Η αποδοχή χωρίς όρους των ταλέντων και των ιδιορρυθμιών μου με βοήθησε να μάθω ποια είμαι πραγματικά. Η τρυφερή υποστήριξή σου ήταν ο αέρας κάτω από τα φτερά μου.

Σε ευχαριστώ που μου έδειξες την πιο ευαίσθητη πλευρά σου. Ξέρω ότι είσαι δυνατός και με προστατεύεις, αλλά μου αρέσει κι όταν μου δείχνεις τα δάκρυά σου. Όταν αποκαλύπτεις τα συναισθήματά σου, αισθάνομαι τόσο μοναδική και κοντά σου.

Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου. Το να σε βλέπω στα παιχνίδια μου, στις παραστάσεις, στις αποφοιτήσεις και στο σπίτι για φαγητό με έκανε να αισθάνομαι ότι αποτελώ προτεραιότητα στη ζωή σου.

Σε ευχαριστώ που μου έλεγες πάντα να πάρω ένα πουλόβερ και να είμαι προσεκτική. Ακόμα κι αν ήταν ενοχλητικό, ήξερα ότι ήταν ο τρόπος σου να πεις «Θέλω να αισθάνεσαι άνετη και ασφαλής». Και σε ευχαριστώ που «ανέκρινες» κάθε αγόρι που με πλησίαζε. Ακόμα κι αν ήταν τόσο ντροπιαστικό, ήξερα ότι ήταν ο τρόπος σου να πεις «Είσαι όλος ο κόσμος για μένα».

Σε ευχαριστώ που ήσουν ο δάσκαλός μου. Μου δίδαξες πώς να οδηγώ ένα ποδήλατο, πώς να πετώ την μπάλα, πώς να ανοίξω έναν λογαριασμό στην τράπεζα, πώς να αλλάξω ένα λάστιχο.

Σε ευχαριστώ που δεν με «εξαπάτησες». Η αφοσίωσή σου με βοήθησε να είμαι σε θέση να εμπιστεύομαι τους άνδρες και να συνάπτω υγιείς σχέσεις αγάπης.

Σε ευχαριστώ που είσαι ειλικρινής. Κοιτάζω εσένα και σέβομαι την ακεραιότητά σου. Και ο δυνατός χαρακτήρας σου με ενέπνευσε να δίνω αξία και να τιμώ τον εαυτό μου.

Σε ευχαριστώ που ήσουν ένας στοργικός ώμος για να κλάψω όταν η καρδιά μου είχε σπάσει και ένα χέρι για «κόλλα πέντε» για να γιορτάσουμε όταν πετύχαινα ένα όνειρό μου.

Σε ευχαριστώ που μου δίνεις συμβουλές όταν έχω να διαπραγματευτώ μια συμφωνία ή να υπογράψω ένα μισθωτήριο. Η σοφία σου είναι χρυσός για μένα.

Πάνω απ’ όλα, σε ευχαριστώ μπαμπά που ήσουν εσύ. Ξέρω ότι είσαι ο Πατέρας μου, αλλά είσαι, επίσης, και ένας άνθρωπος, που ακολουθείς το δικό σου μονοπάτι και παίρνεις τα δικά σου μαθήματα. Ακόμα κι αν δεν έχεις κάνει όλα αυτά τα πράγματα, ξέρω ότι στην καρδιά μου ήσουν και θα είσαι ο τέλειος Πατέρας για μένα επειδή μου δίδαξες όλα τα μαθήματα ζωής που έπρεπε να μάθω.

Ό,τι και να συμβεί, πάντα θα σ’ αγαπώ.

Και όσο χρονών κι αν είμαι, θα είμαι πάντα το μικρό σου κοριτσάκι.


Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες του κόσμου!


4 σχόλια:

 1. Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες του κόσμου.
  Φιλάκια ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να χαιρόμαστε τους μπαμπάδες μας...και τους μπαμπάδες των παιδιών μας!!
  Μακάρι να τους φωτίζει ο Θεός να γίνονται κάθε μέρα καλύτεροι!
  Όμορφο το γράμμα σου!!
  (από το πάρτυ του mommas daily life..!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. παρα πολυ τρυφερο το γραμμα σου ....

  απο το λινκ παρτι της http://mommasdailylife.blogspot.gr/...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Πληκτρολογείστε το σχόλιό σας...

Μαρκ Τουέιν: «Θάρρος είναι να αντιστέκεσαι και να υπερνικάς το φόβο – όχι η απουσία φόβου»

Απόσπασμα από το βιβλίο του Dale Carnegie Training με τίτλο «Ξεχωρίστε από το πλήθος» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Το...