Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014

Πατέρας και κόρη


Μία πανέμορφη ταινία μικρού μήκους που αξίζει να τη δείτε. Μία ιστορία αγάπης ανάμεσα σ' ένα κορίτσι και τον πατέρα της. Η ιστορία είναι συγκινητική και η μουσική καταπληκτική. Αυτή η μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων ήταν η νικήτρια των Όσκαρ του 2000. Κέρδισε, επίσης, πάνω από 20 βραβεία και θεωρείται η πιο επιτυχημένη από την σειρά των έργων του σκηνοθέτη Michael Dudok De Wit.


Ένας πατέρας αποχαιρετά τη μικρή του κόρη και φεύγει. Καθώς τα ολλανδικά τοπία ζουν μέσα στις εποχές τους, παρατηρούμε το κορίτσι να ζει μέσα σ' αυτά. Μεγαλώνει, γίνεται μια νεαρή γυναίκα, αποκτά μια οικογένεια και τα χρόνια περνούν, αλλά πάντα μέσα της υπάρχει μια βαθιά λαχτάρα για τον πατέρα της.


Η ιστορία μπορεί να θεωρηθεί σαν μια μεταφορά. Ο πατέρας που φεύγει σε μια βάρκα σημαίνει ότι πεθαίνει και οι εικόνες της κόρης που προσμένει να ρθει πίσω σημαίνουν ότι πάντα τον σκεφτόταν για όλη τη ζωή της. Προς το τέλος, όταν η πλέον ηλικιωμένη κόρη αρχίζει να περπατά μέσα από την κατάφυτη, στερεμένη πια κοίτη, υπονοεί ότι πέθανε και ταξιδεύει στη μετά θάνατον ζωή για να δει τον πατέρα της για μια ακόμη φορά.

4 σχόλια:

  1. Συγκλονιστικό...Ευχαριστώ που το ανάρτησες και μπορεσα να το δω....

    (από το πάρτυ έρχομαι http://parentsland-gr.blogspot.gr/2014/06/link-party-no-5.html?showComment=1401954052879)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά πολύ συγκινητική ιστορία.Σε ευχαριστώ που την μοιράστηκες στο πάρτι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πληκτρολογείστε το σχόλιό σας...