Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Το σώμα δεν λέει ποτέ ψέματα: Πώς να διαβάσουμε τα μηνύματα που μας στέλνει


Γράφει η Χρυσή Μπέρου

Όλα είναι ενέργεια. Όλη η ενέργεια έχει συνείδηση. Όλη η συνείδηση έχει σκοπό. Αυτή είναι η κατευθυντήρια αρχή πίσω από το ρητό, «Το σώμα δεν λέει ποτέ ψέματα». Ένα σύμπτωμα είναι ο τρόπος που το σώμα σας επικοινωνεί μαζί σας. Αυτό το μήνυμα είναι απλώς ενέργεια, και έχει μια συνείδηση και έναν δικό του σκοπό. Αλλά πονοκέφαλοι, πόνοι στις αρθρώσεις, φαγούρα στο δέρμα, πόνοι στο στομάχι, πεπτικά προβλήματα ή άλλα συμπτώματα σηκώνουν αυτόματα μια κόκκινη σημαία. Και αντί να ακούμε το σώμα, πηδάμε στο χειρότερο σενάριο.


Επομένως, αντί να βλέπετε τα συμπτώματα από την οπτική γωνία του φόβου, δοκιμάστε μια διαφορετική οπτική γωνία.

Μάθετε περισσότερα για το Qigong στα επιμορφωτικά μαθήματα του Be Fluid εδώ και εδώ

Γίνε περίεργος/η.                                                            

Πηγαίνετε βαθιά μέσα σας για να κατανοήσετε τον σκοπό αυτών των μηνυμάτων. Το σώμα σας έχει τόσες πολλές πληροφορίες να μοιραστεί μαζί σας σχετικά με τη διατήρηση της καλής υγείας. Εάν το σώμα σας έχει την ικανότητα να δημιουργήσει ένα φυσικό σύμπτωμα, έχει επίσης την ικανότητα να το θεραπεύσει. Για κάθε πρόβλημα, έχει ενσωματωμένη λύση. Αλλά λόγω του ταραχώδους τρόπου ζωής μας και των παρεμβολών από κινητά τηλέφωνα και άλλα ηλεκτρονικά, τα σήματα μπλοκάρονται. Έχουμε ξεχάσει πώς να αποκτήσουμε πρόσβαση στις πραγματικές θεραπευτικές δυνατότητες του σώματός μας.

Θυμηθείτε, το σώμα δεν λέει ποτέ ψέματα

Τι σημαίνουν λοιπόν αυτά τα συμπτώματα σε ένα βαθύτερο επίπεδο; Η απάντηση βρίσκεται πάντα μέσα. Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται για πόνους στο στομάχι και πεπτικά προβλήματα. Παρουσιάζουν φούσκωμα, καούρα, αέρια και δυσκοιλιότητα ή διάρροια. Αυτά τα δυσάρεστα συμπτώματα αποδίδονται συχνά στο φαγητό. Είναι όμως το φαγητό ο μόνος λόγος ή μπορούμε να σκάψουμε λίγο πιο βαθιά; Η τροφή, στην πιο φυσική της μορφή, χρησιμοποιείται για να θρέψει το σώμα.

Ωστόσο, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να βρείτε μη επεξεργασμένα τρόφιμα που καλλιεργούνται σε βιολογικό έδαφος με απλά ήλιο και νερό. Και το φαγητό δεν είναι σχεδόν το μόνο πράγμα που ζητάμε από το σώμα μας να επεξεργαστεί και να αφομοιώσει. Όλα όσα βλέπουμε, μυρίζουμε, γευόμαστε, αγγίζουμε, ακούμε και βιώνουμε πρέπει επίσης να αφομοιωθούν. Το σώμα μας πρέπει να επεξεργαστεί οτιδήποτε προσλαμβάνουμε, συμπεριλαμβανομένων των συναισθημάτων μας.

Έχετε αισθανθεί ποτέ τόσο ανήσυχος που σας έπεσε η άμεση παρόρμηση να τρέξετε στην τουαλέτα; Δεν είναι τυχαίο. Τα συναισθήματά σας συνδέονται στενά με την ενεργειακή λειτουργία των οργάνων σας. Η ανησυχία επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα σας αφομοιώνει την τροφή. Έτσι, εάν έχετε την τάση να ανησυχείτε ή να σκέφτεστε υπερβολικά καταστάσεις, το πεπτικό σας σύστημα μπορεί να είναι λίγο υποτονικό.


Ποιοι είναι μερικοί τρόποι για να βοηθήσετε;

1. Ακούστε τα μηνύματα του σώματός σας. Παρατηρήστε πότε νιώθετε πρήξιμο ή πόνους στο στομάχι. Τι χωνεύεις; Έχετε άγχος ή ανησυχία; Η αναγνώριση αυτών των μηνυμάτων και των πιθανών αιτιών για αυτά μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε το πεπτικό σας σύστημα με διαφορετικό τρόπο.

2. Χώνεψε τα συναισθήματά σου. Μόλις εντοπίσετε ενοχλητικά συναισθήματα, βοηθήστε να τα χωνέψετε πιο εύκολα. Για παράδειγμα, αν ανησυχείτε, γράψτε ένα μάντρα που μπορείτε να επαναλαμβάνετε καθημερινά, όπως «Όλα γίνονται για καλό». ή «Η ζωή μου έχει σκοπό να είναι ευτυχισμένη». Κάθε φορά που βρίσκετε το άγχος και την ανησυχία σας, αναπνεύστε και επαναλάβετε το μάντρα σας. Βοηθήστε τον εαυτό σας να δει τη μεγαλύτερη εικόνα και να επικεντρωθεί στο καλό.

3. Εξασκηθείτε στο Qigong. Όλα συμβαίνουν πρώτα σε ένα αόρατο, ενεργειακό επίπεδο πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα στο σώμα. Η εξάσκηση του Qigong γίνεται ο μεγαλύτερος πόρος σας και δεν κοστίζει τίποτα!

4. Τρώτε θεραπευτικές, εποχιακές τροφές. Το στομάχι λατρεύει τη ζεστασιά! Αφήστε τα ωμά φαγητά στο salad bar και αντί αυτού επιλέξτε μαγειρεμένα λαχανικά και θεραπευτικά δημητριακά. Φροντίστε να τρώτε εποχιακά τρόφιμα που συγκομίζονται στο απόγειο της ενέργειάς τους.

Αποσπάσματα από την Σοφία του Qigong, κείμενο του Grand Master Nan Lu

enallaktikidrasi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογείστε το σχόλιό σας...

Βιβλιοθεραπεία: Πώς οι ιστορίες μας στηρίζουν στη διαδρομή προς την επούλωση

Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ψυχολογικά και συναισθηματικά προβλήματα, όπως άγχος και κατάθλιψη ή πένθος, ορισμένες φορές είναι δύσκολο να ...