Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Πώς η σχέση μας με τα χρήματα επηρεάζει τις διαπροσωπικές μας σχέσεις

Το πώς μοιραζόμαστε τους οικονομικούς μας πόρους είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά συχνά η σημασία του αποφεύγεται στη ζωή ενός ζευγαριού. Ακόμα και στη θεραπεία ζεύγους αποφεύγεται η συζήτηση για τα οικονομικά. Ίσως το γεγονός ότι τα ενοίκια και το συνολικό κόστος ζωής εκτοξεύονται στα ύψη παρέχει μια ευκαιρία οι άνθρωποι να είναι πιο ειλικρινείς για τους οικονομικούς τους πόρους μέσα σε μια σχέση.


Όλοι γνωρίζουμε ότι τα οικονομικά μπορούν να επηρεάσουν τις σχέσεις μας. Αν κάποιος από τους δύο κερδίζει περισσότερα, μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί μια ισορροπία. Το τελευταίο πράγμα που έχει νόημα να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε καυγά γι’ αυτό.

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που χρειάζεται να έχουμε στο νου μας είναι ότι αν αυτό μας προκαλεί δυσάρεστα συναισθήματα και αμηχανία, δεν πρέπει να το αγνοήσουμε. Ορίστε λοιπόν, ορισμένες προτάσεις για το πώς μπορούμε να χειριστούμε ευγενικά το ζήτημα των χρημάτων σε μια σχέση.

Πώς η σχέση μας με τα χρήματα επηρεάζει τις διαπροσωπικές μας σχέσεις

Ειλικρινής συζήτηση

Σίγουρα δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Η συζήτηση πάντα θα είναι το πρώτο βήμα σε τέτοιες καταστάσεις. Μιλήστε για το πώς μπορείτε να διαχειριστείτε από κοινού ορισμένο ποσό, πόσο άνετοι είστε αυτό τον καιρό εσείς προσωπικά να ξοδεύετε και πόσα θέλετε να αποταμιεύετε.


Πληρώστε όλα τα πάγια έξοδα δια δύο

Οι λογαριασμοί είναι συχνά πηγή σύγκρουσης για τα ζευγάρια. Αν μένετε μαζί, προσπαθήστε να μοιράζετε τουλάχιστον τα πάγια έξοδα δια δύο. Δεν έχει σημασία ποιος χρησιμοποιεί περισσότερο ζεστό νερό. Ζείτε μαζί και αυτό σημαίνει μοιράζομαι.

Αποταμίευση

Εδώ χρειάζεται να κάνετε αποταμίευση και οικονομία, αλλά χωρίς να φτάσετε σε ακραίες καταστάσεις. Αρχικά, αν εσείς είστε που βρίσκεστε σε οικονομική στενότητα, η οικονομία πρέπει να ξεκινά από εσάς. Αυτό λοιπόν δεν σημαίνει ότι αναγκάζετε οπωσδήποτε και τον/τη σύντροφό σας να κάνει οικονομία. Βρείτε μια μέση λύση χωρίς να νιώθετε χαμένοι.

Αγοράστε μαζί τα βασικά

Νιώθετε ότι ένας από τους δύο αγοράζει περισσότερα; Αντιλαμβάνεστε ότι καυγαδίζετε για μικρά πράγματα; Αν η απάντηση και στις δύο ερωτήσεις είναι ναι, χρειάζεται να βρείτε ένα καλύτερο σύστημα. Όσον αφορά τα βασικά και απαραίτητα προϊόντα, χρειάζεται και οι δύο να ξοδεύετε ένα ποσό, ανάλογα όμως με τα έσοδα που λαμβάνει ο καθένας σας, ώστε να είναι δίκαιο.

Μην προσπαθείτε να ελέγξετε τα έξοδα του/της συντρόφου σας

Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που χρειάζεται να θυμάστε. Μπορεί να έχετε κοινά έξοδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχετε το οποιοδήποτε δικαίωμα να ελέγχετε που θα ξοδεύει τα υπόλοιπα χρήματά του.

enallaktikidrasi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογείστε το σχόλιό σας...

Βιβλιοθεραπεία: Πώς οι ιστορίες μας στηρίζουν στη διαδρομή προς την επούλωση

Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ψυχολογικά και συναισθηματικά προβλήματα, όπως άγχος και κατάθλιψη ή πένθος, ορισμένες φορές είναι δύσκολο να ...