Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Η ενέργεια που εκπέμπουν οι άλλοι επηρεάζει το πώς αισθανόμαστε


Τείνουμε να απορροφούμε την ενέργεια των άλλων ατόμων. Αυτό εξηγεί γιατί υπάρχουν άνθρωποι που νιώθουν άβολα γύρω από συγκεκριμένα άτομα. Αυτό το συμπέρασμα ανακαλύφθηκε χάρη στην έρευνα του Πανεπιστημίου Bielefeld. Αποδείχθηκε, πως τα ανθρώπινα όντα συνεχώς επηρεάζονται από τις ενέργειες που τα περιβάλλουν.

Τα λουλούδια χρειάζονται νερό και φως για να ανθίσουν και οι άνθρωποι δε διαφέρουν πολύ. Τα φυσικά σώματα είναι σαν σφουγγάρια, απορροφούν μέρος από οτιδήποτε μας περιβάλλει. Τα σώματα μας, εκμεταλλεύονται την ενέργεια που εκπέμπεται ώστε να δώσουν τροφή στα συναισθηματικά μας επίπεδα. Όλοι έχουμε κάποιον γύρω μας ο οποίος μπορεί να απορροφήσει όλη την ενέργεια και να μας αφήσει στεγνούς. Επίσης έχουμε και την αντίθετη περίπτωση: άνθρωποι των οποίων η παρουσία μας εμπνέει.

Φαίνεται πως οι άνθρωποι επίσης μπορούν να απορροφήσουν την ενέργεια που προέρχεται από τα ζώα και την φύση. Γι αυτό η επαφή με την φύση είναι τόσο διεγερτική και ενεργητική για τόσους ανθρώπους. Η θεραπεία με την βοήθεια των ζώων, χρησιμοποιεί ζώα ώστε να βελτιώσει τις συνθήκες των ασθενών.

«Η ενέργεια του μυαλού είναι η ουσία της ζωής» -Benjamin Franklin-

Η σχέση μεταξύ της διάθεσης και το επίπεδο της ενέργειας μας
Ενέργεια είναι η ικανότητα που διαθέτει το σώμα για να εκτελέσει ένα έργο. Όλα τα σώματα μπορούν να την συσσωρεύσουν και να παράγουν αλλαγές στον εαυτό τους και σε άλλα στοιχεία. Στην πραγματικότητα, όταν εκτελούμε οποιαδήποτε δραστηριότητα, αυτό που κάνουμε είναι μια μεταφορά ενέργειας.

Όλα τα ζωντανά πλάσματα χρειάζονται διαφορετικού είδους ενέργεια την οποία βρίσκουμε μέσω του φαγητού και του νερού. Μπορούμε επίσης να την αποκτήσουμε από την φύση, συγκεκριμένα από τον αέρα, το νερό, τη ζέστη, το φως κτλ. Για παράδειγμα, αυτό περιλαμβάνει την βόλτα, την φροντίδα του εαυτού μας, τη δουλειά ή την ενασχόληση με τα αθλήματα.

Η ενέργεια του σώματος επηρεάζει και τροποποιεί την διάθεση. Σύμφωνα με κάποιους ψυχολόγους, όπως ο Robert Thayer, η διάθεση μας αντανακλά την σχέση ανάμεσα στα ενεργητικά μας επίπεδα και τα συναισθήματα. Η διάθεση μας κυμαίνεται ανάμεσα από ένα ενεργητικό επίπεδο (από την εξουθένωση στην ενεργητικότητα) και σε ένα επίπεδο το οποίο αναφέρεται στον αριθμό των νεύρων που νιώθουμε (από την ηρεμία στην ένταση). Επίσης, θεωρείται πως το “καλύτερο” επίπεδο είναι η ήρεμη ενέργεια και το “χειρότερο “ η εξουθενωτική ένταση.

Πως μπορώ να αυξήσω την θετική μου ενέργεια;
Όταν το επίπεδο προσωπικής ενέργειας ενός ατόμου είναι χαμηλό, όλα γίνονται δυσκολότερα και οι δυσκολίες πολλαπλασιάζονται. Είναι αναγκαίο να ρωτήσετε τον εαυτό σας , ποια πράγματα, γεγονότα ή άνθρωποι σας εφοδιάζουν με θετική ενέργεια. Δράσεις και άνθρωποι που μας προμηθεύουν με καλή ενέργεια μας βοηθούν να διασχίσουμε το προσωπικό μονοπάτι της ζωής μας με πιο ενεργό τρόπο.

Για να αυξήσουμε το ενεργητικό μας επίπεδο, εκτός από το να περιβαλλόμαστε από άτομα με θετική ενέργεια, πρέπει να κάνουμε και δουλειά και σε προσωπικό επίπεδο. Οι ακόλουθες οδηγίες μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε ένα άριστο ενεργητικό επίπεδο:

  • Μείνετε συγκεντρωμένοι στους στόχους σας ώστε η ενέργεια σας να μην διασκορπίζεται.
  • Να είστε σε μια κατάσταση με έλλειψη αντίστασης. Σε αυτό που αντιστεκόμαστε, μας κολλάει.
  • Να έχετε επίγνωση των ορίων σας, χωρίς να κρίνετε τους εαυτούς σας γι αυτό.
  • Συγκεντρώστε την ενέργεια σας στους στόχους στους οποίους έχετε τον περισσότερο έλεγχο.


Από την άλλη, πρέπει να αναζητήσετε δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την κινητοποίηση σας. Για κάποιους, είναι αρκετή ή άσκηση, η βόλτα, η μοιρασιά καθηκόντων ή η αλλαγή συνηθειών. Πρέπει να βρείτε κάτι που σας κάνει περισσότερο σβέλτους και προσπαθήστε να το συμπεριλάβετε στην καθημερινότητα σας. Επίσης, βοηθάει το να κρατάτε γύρω σας άτομα τα οποία έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα με εσάς. Με αυτό τον τρόπο μπορούν επίσης να εκμεταλλευτούν την ενέργεια που εκπέμπετε.


Επιλέγοντας το καθημερινό μας περιβάλλον, τους φίλους, τις δραστηριότητες και οπωσδήποτε τους συντρόφους μας σωστά επηρεάζει την διάθεση μας. Η επαφή με ανθρώπους καταδεκτικούς που μας εφοδιάζουν με θετική ενέργεια είναι μια σημαντική βοήθεια όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις. Και από τους υπερβατικούς καθώς και από αυτούς που βρίσκονται στην καθημερινότητα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογείστε το σχόλιό σας...

Βιβλιοθεραπεία: Πώς οι ιστορίες μας στηρίζουν στη διαδρομή προς την επούλωση

Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ψυχολογικά και συναισθηματικά προβλήματα, όπως άγχος και κατάθλιψη ή πένθος, ορισμένες φορές είναι δύσκολο να ...