Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Just Breathe: Άσκηση διαχείρισης του θυμού για παιδιά


Όλοι μας ζούμε, πρώτα απ' όλα, στο εσωτερικό του ανθρώπινου σώματός μας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πλούσια εσωτερική ζωή που όλοι έχουμε δεν προβάλλεται προς τα έξω στον καθημερινό κόσμο. Ακριβώς το αντίθετο: οι συναισθηματικές μας αντιδράσεις μάς επηρεάζουν σε οποιαδήποτε ηλικία. Η αναγνώριση του πώς και τι αισθανόμαστε σωματικά είναι ιδιαίτερο δύσκολο όταν νιώθουμε πράγματα όπως οργή, θλίψη, αηδία και σύγχυση για πρώτη φορά. Κάποιες φορές, το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι απλά να αναπνεύσουμε.

Αυτό προσπαθούν να αναδείξουν οι κινηματογραφιστές Julie Bayer Salzman και Josh Salzman στη μικρού μήκους ταινία τους "Just Breathe". Σε αυτό το βίντεο, οι δύο κινηματογραφιστές συζητούν με μερικά μικρά παιδιά σχετικά με το πώς τους επηρεάζουν τα συναισθήματά τους, πώς αισθάνονται σωματικά και κάνουν μία διαφορετική πρόταση για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να διαχειριστούν τα έντονα συναισθήματα και, στη συνέχεια, να μιλήσουν γι' αυτά.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογείστε το σχόλιό σας...

Μαρκ Τουέιν: «Θάρρος είναι να αντιστέκεσαι και να υπερνικάς το φόβο – όχι η απουσία φόβου»

Απόσπασμα από το βιβλίο του Dale Carnegie Training με τίτλο «Ξεχωρίστε από το πλήθος» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Το...