Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Μαθήματα αυτοεκτίμησης! Πώς θα μάθει το παιδί να αγαπάει τον εαυτό του!




Επειδή όλοι χρειαζόμαστε αυτοεκτίμηση - και είναι κάτι που μαθαίνουμε από πολύ μικρή ηλικία!

Αυτοεκτίμηση είναι η αξία που δίνουμε στον εαυτό μας. Είναι η αίσθηση που έχουμε σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τις αξίες που βλέπουμε μέσα μας. Αυτοεκτίμηση είναι η γνώση πως αξίζουμε να μας αγαπήσουν, πως είμαστε ικανά και ξεχωριστά άτομα.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Πώς δυσκολεύουμε τη ζωή μας χωρίς λόγο


Προσπαθώντας να απαντήσουμε στο καίριο ερώτημα του «Ποιοί Είμαστε», συνειδητοποιώ πως χαθήκαμε στο δρόμο της επίλυσης αυτού του μπλεγμένου κουβαριού και κάναμε τη ζωή μας πιο δύσκολη απ’ όσο είναι.

Οι νεότεροι –κυριολεκτικά- εαυτοί μας θα γελούσαν αν τους δείχναμε τη τωρινή ψυχοσωματική κατάστασή μας.

Αλήθεια, έχετε βάλει ποτέ το νεότερο εαυτό σας, ως κριτή αυτού που είστε τώρα;

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Κοινωνικό πείραμα: Συστέγασαν γηροκομείο και νηπιαγωγείο


Ένα πρωτότυπο κοινωνικό πείραμα ξεκίνησε στο Σιάτλ που δίνει χαρά στους ηλικιωμένους αλλά και τα παιδιά. Συγκεκριμένα, στο St. Vincent αποφάσισαν να συστεγάσουν ένα γηροκομείο με ένα νηπιαγωγείο και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Η τέχνη ν' αγαπάς έναν άλλον άνθρωπο


Οι Άνθρωποι Διαφέρουν Μεταξύ τους. Είναι σημαντικό ν΄αναγνωρίσει κανείς αυτή τη βασική αλήθεια αν θέλει να δημιουργήσει θετικές και τρυφερές σχέσεις. Στην πράξη, πάντως, δεν το αναγνωρίζουμε αυτό. Αντίθετα, έχουμε την τάση ν΄αλλάξουμε ο ένας τον άλλο. Θυμώνουμε, αντιστεκόμαστε και απορρίπτουμε τις διαφορές μας. Έχουμε την απαίτηση, οι άνθρωποι που ζουν μαζί μας, να αισθάνονται, να σκέπτονται και να φέρονται όπως εμείς.

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Το κενό της αφθονίας


Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να προσκολλόμαστε σε αυτά που υπάρχουν στη ζωή μας ∙ τα αντικείμενα, τους ανθρώπους, τις σχέσεις, τις δουλειές, τις καταστάσεις, τις απόψεις, τις πεποιθήσεις. Ακόμα κι αν αυτά δεν μας δίνουν πια την ικανοποίηση που μας έδιναν, δεν μας κάνουν πια ευτυχισμένους. Φοβόμαστε να τα αφήσουμε πίσω μας, φοβόμαστε μήπως διαταραχθεί η ηρεμία, η ασφάλειά μας.

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Τα παιδιά είναι το μέλλον


Ζούμε περίεργες στιγμές. Στιγμές δύσκολες. Αυτές οι στιγμές όμως βγάζουν μια αλήθεια. Ξεσκεπάζουν πρόσωπα και καταστάσεις με τον πιο τραχύ, ωμό τρόπο.

Ερχόμαστε αντιμέτωποι με την σκληρή αλήθεια, που άγαρμπα και βάναυσα έπιασε απ’ τα μαλλιά και τους τελευταίους που στρογγύλευαν συνειδητά ή μη την πραγματικότητα.

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Μην γκρινιάζεις...


Γεννήθηκες σ ένα θαυμαστό κόσμο, σ ένα πλανήτη από τα δισεκατομμύρια που υπάρχουν σ ένα από τα ηλιακά συστήματα αυτού του άπειρου σύμπαντος. Γεννήθηκες κάποια στιγμή και θα πεθάνεις κάποια στιγμή όπως όλοι σου οι φίλοι, η οικογένεια σου, τα παιδιά σου, η γη σου, ο πλανήτης σου…

Βιβλιοθεραπεία: Πώς οι ιστορίες μας στηρίζουν στη διαδρομή προς την επούλωση

Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ψυχολογικά και συναισθηματικά προβλήματα, όπως άγχος και κατάθλιψη ή πένθος, ορισμένες φορές είναι δύσκολο να ...